Vilka elarbeten kan du göra själv?

Här i Bollnäs kan man inte tro att det är sommar med tanke på vädret! Jag har inte sett solen på flera dagar. Men det är ganska skönt att slippa värmen. Jag hoppas att vädret blir bättre snart så vi kan göra lite mer utomhusaktiviteter. Men jag ska göra något konstruktivt nu när man inte kan vara ute, och det är att skriva ett inlägg. Det ska handla om vilka elarbeten du får göra själv och när du ska ta hjälp av en elektriker!

Det finns en hel del elarbeten som du kan göra själv. Detta är inte en komplett lista, men det är några av de vanligaste arbetena:

Om en glödlampa har gått sönder och du behöver byta ut den kan du göra det själv. Du behöver bara ett nytt ljus med samma spänning och watt-tal som det gamla. Se till att sladden är i god kondition och inte har några skador. Du behöver också en skruvmejsel och en stege eller stol om glödlampan sitter högt upp. Det är ganska enkelt att byta ut glödlampor, bara se till att du inte tappar den gamla lampan när du tar bort den. Släck alltid strömmen innan du gör något arbete med el i hemmet.

En annan typ av elarbete du kan göra själv är att installera dimmers. Dimmers är ett bra alternativ om du vill ha lite mer flexibilitet med belysningen i hemmet. Du kan enkelt installera dimmers själv, bara se till att sladden är i god kondition och inte har några skador. med el i hemmet.

Det finns många andra elarbeten som du kan göra själv, men det är alltid bäst att konsultera en elektriker eller annan expert innan du försöker göra något arbete med el i hemmet. Släck alltid strömmen innan du gör något arbete med el i hemmet. Det kan inte nog betonas.