Nu är det elektrikerveckan

Nu är det torsdag och jag tror att vi alla längtar lite till helgen och jag har en del planer som jag ska skriva om i morgon för jag ska gå ut och äta här i Bro. Nu ska jag skriva ett inlägg om elektriker och det gör jag eftersom det är elektrikerveckan.

Elektriker är en grupp arbetstagare som helst inte vill arbeta på helgerna eftersom det är ett mycket hårt arbete. Det kräver mycket koncentration och kan innebära långa timmar i stående, böjda eller krypande på små ställen för att sätta ihop elkablar så att elmotorer kan driva apparater i hemmet eller i kontorsbyggnader.

Nu är elektriker tekniker som specialiserar sig på installation och underhåll av elektriska ledningar. De arbetar för byggföretag eller elektriker som kontrakteras av generalentreprenörer eller byggnadsägare för att göra deras elinstallationsledningar, elektriker hanterar också reparationer på den typen av utrustning samt elkraftgeneratorer. Majoriteten av elektrikerna fokuserar på installationer i bostäder, men en del arbetar med andra typer av byggnader, t.ex. höga kontorsbyggnader, hotell och sjukhus.

Elektriker måste arbeta med elektriska kretsar i nya anläggningar eller befintliga anläggningar som behöver uppgraderas eller repareras. Elektriker hanterar också alla elektriska komponenter i en byggnad eller ett hem som installerades under byggnationen, t.ex. belysningssystem, säkerhetssystem, telefonsystem, uppvärmning, ventilation och luftkonditionering.

Elektriker inom elområdet är elektriker som specialiserar sig på att installera ledningar för elkraft i bostäder och kommersiella inrättningar som kontor.

Elektrikern är pressad eftersom det är lätt att göra misstag när man arbetar med elektricitet. Till exempel, om en elektriker har gjort ett dåligt arbete med en installerad elektrisk krets med högspänning, så kan det skada apparater som är direkt anslutna till den. En elektriker kan få en elektrisk stöt om han rör vid elektrisk utrustning eller apparater som fortfarande är anslutna till en elektrisk krets.